Baklava iz friteze na vrući zrak

Baklava iz friteze na vrući zrak
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    15 min
  • Broj osoba
    15

Sastojci

Koraci

Korak 1

U šerpu dodajte šećer i vodu. Izmiješajte i stavite na kolo da proključa i kuhajte još 10 minuta. Skinite sa kola i ostavite da se ohladi.

Korak 2

U manju zdjelu dodajte otopljeni maslac i ulje. Izmiješajte.

Korak 3

Na radnu površinu stavite jufku, premažite uljem, a zatim stavite još jednu jufku. Zatim na jednu stranu rasporediti mljevene bademe i umotajte.

Korak 4

Na isti način pripremite i preostale jufke.

Korak 5

Izrežite na željenu veličinu.

Korak 6

Redajte u korpu od friteze ne vrući zrak. Za kraj pouljite preostalim uljem.(Friteza ne mora biti zagrijana.)

Korak 7

Pecite baklavu na 160°C, 15 minuta.

Korak 8

Izvadite baklavu iz friteze i prelijte hladnom agdom. Kada baklava upije sav sirup spremna je za serviranje.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!