-
Priprema30 min
-
Kuhanje1 h
-
Broj osoba30
Sastojci
Koraci
U multipraktik dodati lješnjak, čokoladu i šećer. Miksati dok ne sameljete lješnjak i čokoladu.
Otopiti maslac.
Maslacem podmazati dno pekača 22x33 cm. Na dno pekača redati 10 jufki svaku premazujući maslacem. Preko rasporediti 1/3 smjese sa lješnjakom. Postupak ponoviti još dva puta. Preko poredati preostale jufke, svaku premazati maslacem. Baklavu izrezati.
Pećnicu zagrijati na 170°C. Peći 15 minuta, a zatim smanjiti temperaturu na 140°C i peći još 45 minuta.
U šerpu dodati šećer i vodu. Nakon što zavri kuhati 10 minuta. Skinuti s vatre. Dodati aromu vanilije i izmiješati.
Nakon što baklavu izvadite iz pećnice sačekajte da se ohladi 5 minuta a zatim je zalijte vrućom agdom.
Baklava sa čokoladom i lješnjacima
Sastojci
Follow The Directions
U multipraktik dodati lješnjak, čokoladu i šećer. Miksati dok ne sameljete lješnjak i čokoladu.
Otopiti maslac.
Maslacem podmazati dno pekača 22x33 cm. Na dno pekača redati 10 jufki svaku premazujući maslacem. Preko rasporediti 1/3 smjese sa lješnjakom. Postupak ponoviti još dva puta. Preko poredati preostale jufke, svaku premazati maslacem. Baklavu izrezati.
Pećnicu zagrijati na 170°C. Peći 15 minuta, a zatim smanjiti temperaturu na 140°C i peći još 45 minuta.
U šerpu dodati šećer i vodu. Nakon što zavri kuhati 10 minuta. Skinuti s vatre. Dodati aromu vanilije i izmiješati.
Nakon što baklavu izvadite iz pećnice sačekajte da se ohladi 5 minuta a zatim je zalijte vrućom agdom.
Ocijeni