-
Priprema10 min
-
Kuhanje50 min
-
Broj osoba10
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijati na 160°C.
U veću zdjelu dodati banane. Uz pomoć viljuške banane zgnječiti.
Zatim bananama dodati jaja, steviju, aromu vanilije i jogurt. Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Zatim dodati brašno, cimet i so. Dobro izmiješati.
U vruću vodu dodati sodu, a zatim ih dodati u zdjelu, ostalim sastojcima.
Dobro izmiješati, a zatim smjesu uliti u kalup 22x12 cm.
Paći oko 50 - 55 minuta, čačkalicom provjeriti da li je pečeno.
Ostaviti da se ohladi 10-tak minuta, a zatim poslužiti.
Banana hljeb
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijati na 160°C.
U veću zdjelu dodati banane. Uz pomoć viljuške banane zgnječiti.
Zatim bananama dodati jaja, steviju, aromu vanilije i jogurt. Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Zatim dodati brašno, cimet i so. Dobro izmiješati.
U vruću vodu dodati sodu, a zatim ih dodati u zdjelu, ostalim sastojcima.
Dobro izmiješati, a zatim smjesu uliti u kalup 22x12 cm.
Paći oko 50 - 55 minuta, čačkalicom provjeriti da li je pečeno.
Ostaviti da se ohladi 10-tak minuta, a zatim poslužiti.