- Kuhinja: Turska
- Težina: Lagano
-
Priprema20 min
-
Kuhanje1h 30 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U šerpu dodati batake, vodu, biber, lovor i glavicu luka. Staviti na kolo, nakon što zavri kuhati 25 - 30 minuta.
U tavu dodati 2 kašike ulja i 2 kašike maslaca. Nakon što se maslac otopi dodati rižu i 1/4 male kašike soli. Pržiti 2-3 minute.
U zdjelu dodati jogurt, papriku, 1/2 male kašike soli i 2 kašike ulja. Izmiješati. Dodati kuhane batake. Nanijeti marinadu sa svih strana.
Na dno vatrostalne posude rasporediti rižu, preko batake, a zatim uliti temeljac u kojem su se bataci kuhali. 30 g maslaca izrezati na manje komade, rasporediti preko riže.
Poklopiti. Peći na 180°C - 45 minuta, zatim skinuti poklopac i peći još 30 minuta.
-
- bataci
- bataci sa pirincem
- bataci sa rizom
- bataci sa rižom iz rerne
- bataci u rerni
- bataci u rerni sa rizom
- batkovi recept
- batkovi sa rižom u rerni
- biber
- kako ispeci batake
- kako spremiti pilece batake
- luk
- maslac
- pileci bataci sa rizom
- pileći bataci u rerni sa rižom
- piletina
- riža
- riža i bataci
- riža u tepsiji
- zapečeni bataci sa rižom
Bataci s rižom
Sastojci
Follow The Directions
U šerpu dodati batake, vodu, biber, lovor i glavicu luka. Staviti na kolo, nakon što zavri kuhati 25 - 30 minuta.
U tavu dodati 2 kašike ulja i 2 kašike maslaca. Nakon što se maslac otopi dodati rižu i 1/4 male kašike soli. Pržiti 2-3 minute.
U zdjelu dodati jogurt, papriku, 1/2 male kašike soli i 2 kašike ulja. Izmiješati. Dodati kuhane batake. Nanijeti marinadu sa svih strana.
Na dno vatrostalne posude rasporediti rižu, preko batake, a zatim uliti temeljac u kojem su se bataci kuhali. 30 g maslaca izrezati na manje komade, rasporediti preko riže.
Poklopiti. Peći na 180°C - 45 minuta, zatim skinuti poklopac i peći još 30 minuta.
Ocijeni