-
Priprema10 min
-
Kuhanje40 min
Sastojci
Koraci
Korak 1
Leću ocijedite i operite pod mlazom hladne vode.
Korak 2
U blender dodajte leću, jaja, svježi sir, so, maslinovo ulje i prašak za pecivo. Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Korak 3
Pekač 21x21 cm obložite papirom za pečenje. Ulijte smjesu od crvene leće. Pospite susamom.
Korak 4
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°, oko 40 minuta.
Bezglutenski hljeb od crvene leće
Sastojci
Follow The Directions
Korak 1
Leću ocijedite i operite pod mlazom hladne vode.
Korak 2
U blender dodajte leću, jaja, svježi sir, so, maslinovo ulje i prašak za pecivo. Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Korak 3
Pekač 21x21 cm obložite papirom za pečenje. Ulijte smjesu od crvene leće. Pospite susamom.
Korak 4
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°, oko 40 minuta.
Ocijeni