-
Priprema30 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba10
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijati na 150°C.
Kore: Miješati bijelanjke dok ne dobijete čvrtu pjenu, a zatim postepeno dodati 400 g šećera.
Zatim dodati kakao, lješnjak i brašno. Lagano izmiješati pjenjačom.
Dobijenu smijesu podijeliti na 3 jednaka dijela.
Plehove 42x32 cm obložiti papirom za pečenje. Ravnomjerno rasporediti smjese u plehove.
Peći oko 10 minuta.
Sačekati da se kore skroz ohlade, a zatim svaku podijeliti na 2 dijela i na taj način ćete dobiti 6 kora dimenzija 21x16 cm.
Krema: U zdjelu dodati žumanjke i šećer. Izmiješati.
Zatim dodati gustin, brašno i 200 ml mlijeka. Miješati dok ne dobijete glatku smjesu.
U šerpu dodati dobijenu smjesu i preostalo mlijeko. Nakon što zavri kuhati 10-tak minuta, dok ne dobijete gustu kremu.
Sačekati da se krema malo ohladi.
U kremu dodati maslac i aromu vanilije. Izmiješati.
Kremu podijeliti na 5 jednakih dijelova.
Staviti koru pa kremu, ponavljati postupak. Zadnja mora biti kora.
Kolač pritisnuti i ostaviti u frižider.
U zdjelu dodati čokoladu i vrhnje za kolače. Otopiti.
Preliti preko kolača.
Prije posluživanja dobro ohladiti.
Boem
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijati na 150°C.
Kore: Miješati bijelanjke dok ne dobijete čvrtu pjenu, a zatim postepeno dodati 400 g šećera.
Zatim dodati kakao, lješnjak i brašno. Lagano izmiješati pjenjačom.
Dobijenu smijesu podijeliti na 3 jednaka dijela.
Plehove 42x32 cm obložiti papirom za pečenje. Ravnomjerno rasporediti smjese u plehove.
Peći oko 10 minuta.
Sačekati da se kore skroz ohlade, a zatim svaku podijeliti na 2 dijela i na taj način ćete dobiti 6 kora dimenzija 21x16 cm.
Krema: U zdjelu dodati žumanjke i šećer. Izmiješati.
Zatim dodati gustin, brašno i 200 ml mlijeka. Miješati dok ne dobijete glatku smjesu.
U šerpu dodati dobijenu smjesu i preostalo mlijeko. Nakon što zavri kuhati 10-tak minuta, dok ne dobijete gustu kremu.
Sačekati da se krema malo ohladi.
U kremu dodati maslac i aromu vanilije. Izmiješati.
Kremu podijeliti na 5 jednakih dijelova.
Staviti koru pa kremu, ponavljati postupak. Zadnja mora biti kora.
Kolač pritisnuti i ostaviti u frižider.
U zdjelu dodati čokoladu i vrhnje za kolače. Otopiti.
Preliti preko kolača.
Prije posluživanja dobro ohladiti.