
-
Priprema10 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba8
Ako volite italijansku kuhinju i tražite lagano, ali aromatično predjelo — ove bruschette s tikvicom, paprikom i patlidžanom će vas osvojiti na prvi zalogaj!
Hrskave kriške integralnog hljeba, maslinovo ulje, grilovano povrće i kockice feta sira stvaraju savršenu harmoniju svježih i bogatih ukusa. Ovo je idealno jelo za ljetna druženja, porodične večere ili kao zdrava užina u bilo koje doba dana.
Sastojci
Koraci
Kriške hljeba tostirati na grilu. Dok su još uvijek vruće pokapati ih maslinovim uljem.
Patlidžan, tikvice i paprike po želji začiniti biberom i soli, a zatim grilovati dok ne omekšaju.
Povrće i feta sir rasporediti preko tostirnih kriški hljeba. Po želji ukrasite mikro povrćem i poslužite.
Bruschette s tikvicom, paprikom i patlidžanom
Sastojci
Follow The Directions

Kriške hljeba tostirati na grilu. Dok su još uvijek vruće pokapati ih maslinovim uljem.

Patlidžan, tikvice i paprike po želji začiniti biberom i soli, a zatim grilovati dok ne omekšaju.

Povrće i feta sir rasporediti preko tostirnih kriški hljeba. Po želji ukrasite mikro povrćem i poslužite.