Burek

Burek
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    40 min
  • Broj osoba
    8

Sastojci

Koraci

Korak 1

Luk naribati.

Korak 2

U dubljoj tavi zagrijati ulje. Dodati luk, meso i so. Pržiti uz često miješanje dok sva tečnost ne nestane.

Korak 3

Zatim dodati grožđice, papriku i biber. Pržiti oko 1 minute.

Korak 4

Dodati paradajz sos i vodu. Na laganoj temperaturi kuhati oko 30 minuta. Kada nestane tečnosti, skinuti s vatre i ostaviti da se skroz ohladi.

Korak 5

Pećnicu zagrijati na 200°C.

Korak 6

Pripremiti smjesu za premazivanje. Jaje izmiješati s jogurtom, vodom i uljem.

Korak 7

Na radnu površinu staviti 2 jufke, a zatim premazati, staviti trću jufku i premazati, zatim staviti četvrtu i premazati. Na 2 cm od ivice rasporediti smjesu s mesom. Urolati i staviti u tepsiju. Postupak ponavljati dok ne potrošite jufke i punjenje, a smjese za premazivanje će ostati.

Korak 8

Pitu premazati i posuti sjemenkama susama.

Korak 9

Pitu peći oko 30 - 40 minuta.

Korak 10

Burek poslužiti uz jogurt.

Pogledajte još