-
Priprema20 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
Luk naribati.
U dubljoj tavi zagrijati ulje. Dodati luk, meso i so. Pržiti uz često miješanje dok sva tečnost ne nestane.
Zatim dodati grožđice, papriku i biber. Pržiti oko 1 minute.
Dodati paradajz sos i vodu. Na laganoj temperaturi kuhati oko 30 minuta. Kada nestane tečnosti, skinuti s vatre i ostaviti da se skroz ohladi.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Pripremiti smjesu za premazivanje. Jaje izmiješati s jogurtom, vodom i uljem.
Na radnu površinu staviti 2 jufke, a zatim premazati, staviti trću jufku i premazati, zatim staviti četvrtu i premazati. Na 2 cm od ivice rasporediti smjesu s mesom. Urolati i staviti u tepsiju. Postupak ponavljati dok ne potrošite jufke i punjenje, a smjese za premazivanje će ostati.
Pitu premazati i posuti sjemenkama susama.
Pitu peći oko 30 - 40 minuta.
Burek poslužiti uz jogurt.
Burek
Sastojci
Follow The Directions
Luk naribati.
U dubljoj tavi zagrijati ulje. Dodati luk, meso i so. Pržiti uz često miješanje dok sva tečnost ne nestane.
Zatim dodati grožđice, papriku i biber. Pržiti oko 1 minute.
Dodati paradajz sos i vodu. Na laganoj temperaturi kuhati oko 30 minuta. Kada nestane tečnosti, skinuti s vatre i ostaviti da se skroz ohladi.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Pripremiti smjesu za premazivanje. Jaje izmiješati s jogurtom, vodom i uljem.
Na radnu površinu staviti 2 jufke, a zatim premazati, staviti trću jufku i premazati, zatim staviti četvrtu i premazati. Na 2 cm od ivice rasporediti smjesu s mesom. Urolati i staviti u tepsiju. Postupak ponavljati dok ne potrošite jufke i punjenje, a smjese za premazivanje će ostati.
Pitu premazati i posuti sjemenkama susama.
Pitu peći oko 30 - 40 minuta.
Burek poslužiti uz jogurt.