-
Priprema10 min
-
Kuhanje35 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Punjenje: U tavi zagrijati 2 kašike suncokretovog ulja.
Dodati mljeveno meso, pržiti dok ne porumeni.
Zatim dodati luk i pržiti još 3-4 minute, dok luk ne omekša.
Dodati 1 kašiku soli i biber. Izmiješati.
Sačekati da se meso ohladi.
Umak: U zdjelu dodati jogurt, 65 ml suncokretovog ulja, kiselu vodu, bjelanjke i 1/2 male kašike soli. Izmiješati.
Na radnu površinu staviti 2 jufke, zatim premazati umakom, zatim na njih staviti još tri jufke svaku premazujući umakom.
Dužom stranicom rasporediti meso i zarolati.
Ponoviti postupak s preostalim jufkama.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Izrezati na željenu veličinu.
Premazati žumnjkom, a zatim posuti susamom.
Peći na 180°C - 35 minuta.
Burek
Sastojci
Follow The Directions
Punjenje: U tavi zagrijati 2 kašike suncokretovog ulja.
Dodati mljeveno meso, pržiti dok ne porumeni.
Zatim dodati luk i pržiti još 3-4 minute, dok luk ne omekša.
Dodati 1 kašiku soli i biber. Izmiješati.
Sačekati da se meso ohladi.
Umak: U zdjelu dodati jogurt, 65 ml suncokretovog ulja, kiselu vodu, bjelanjke i 1/2 male kašike soli. Izmiješati.
Na radnu površinu staviti 2 jufke, zatim premazati umakom, zatim na njih staviti još tri jufke svaku premazujući umakom.
Dužom stranicom rasporediti meso i zarolati.
Ponoviti postupak s preostalim jufkama.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Izrezati na željenu veličinu.
Premazati žumnjkom, a zatim posuti susamom.
Peći na 180°C - 35 minuta.