- Kuhinja: Turska
- Težina: Lagano

-
Priprema30 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
U dubokaj tavi zagrijati ulje.
Dodati luk i pržiti dok ne počne dobijati boju.
Zatim dodati mljeveno meso i nastaviti s prženjem.
Pržiti 5-6 minuta.
Dodati so i biber. Izmiješati.
Skinuti s vatre i sačekati da se ohladi.
U zdjelu dodati bjelanjke. Izmiješati.
Dodati toplu vodu, sirće i otopljen maslac. Izmiješati.
Na vlažnu kuhinjsku krpu staviti tri jufke, jednu na drugu, svaku premazujući umakom.
Fil od mesa rasporediti dužom stranicom, zarolati i smotati.
Ponavljati postupak dok ne potrošite sve jufke.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Premazati žumanjkom i posuti susamom.
Peći na 180° oko 30 minuta.
Burek od gotovih jufki
Sastojci
Follow The Directions

U dubokaj tavi zagrijati ulje.

Dodati luk i pržiti dok ne počne dobijati boju.

Zatim dodati mljeveno meso i nastaviti s prženjem.

Pržiti 5-6 minuta.

Dodati so i biber. Izmiješati.

Skinuti s vatre i sačekati da se ohladi.

U zdjelu dodati bjelanjke. Izmiješati.

Dodati toplu vodu, sirće i otopljen maslac. Izmiješati.

Na vlažnu kuhinjsku krpu staviti tri jufke, jednu na drugu, svaku premazujući umakom.

Fil od mesa rasporediti dužom stranicom, zarolati i smotati.

Ponavljati postupak dok ne potrošite sve jufke.

Redati na pleh obložen papirom za pečenje.

Premazati žumanjkom i posuti susamom.

Peći na 180° oko 30 minuta.