Burger sa pestom i mozzarellom

Burger sa pestom i mozzarellom
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    15 min
  • Broj osoba
    4

Zadovoljite svoju potrebu za brzom hranom uz naš ukusni burger sa umacima od pesta i paradajza, mozzarellom i svježom rukolom. Svaki zalogaj je eksplozija okusa zbog koje ćete poželjeti još!

Sastojci

Koraci

Korak 1

Umak: U dubokoj tavi zagrijte 1 kašiku maslinovog ulja.

Korak 2

Dodajte isjeckani luk, šećer, 1/2 male kašike suhog bosiljak i dinstajte 1-2 minute ili dok se luk ne karamelizuje.

Korak 3

Dodajte paradajz iz konzerve, ketchup, vodu i 1/2 male kašike soli.

Korak 4

Nakon što zavri kuhajte umak na srednje jakoj temperaturi 6-8 minuta.

Korak 5

Burgeri: U zdjelu dodajte mljeveno meso, 1 malu kašiku soli, 1/4 male kašike bibera, 1/4 male kašike suhog origana, 1/4 male kašike suhog bosiljka, 1/4 male kašike mljevenog bijelog luka i 1 kašiku maslinovog ulja. Dobro izmiješajte.

Korak 6

Dobijenu smjesu podjelite na 4 jednaka dijela i dodajte ih u vruću tavu.

Korak 7

Dobro ih pritisnite i pecite oko 2 minute s jedne strane, a zatim okrenite, na svaku rasporedite po krišku mozzarelle i pecite još 2 minute sa druge strane. Ukoliko vam mljeveno meso nije masno, dodajte u tavu malo maslinovog ulja.

Korak 8

Pesto umak: U zdjelu dodajte majonezu i pesto sos. Izmiješajte i ostavite po strani.

Korak 9

U tavi tostirajte vekne za burgere . Preko gornjeg djela vekne premažite pesto umakom, a umakom od paradajza donji dio.

Korak 10

Preko umaka od paradajza stavite pljeskavice, dodajte rukolu i pokrijte gornjim dijelom vekne. Poslužite s cherry paradajzom.

Korak 11

Pratite nas na Instagramu njam.ba da budete u toku sa našim najnovijim objavama i ostavite nam komentar o Vašim omiljenim dodacima za burgere.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!