Cannelloni s mljevenim mesom

Cannelloni s mljevenim mesom
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    45 min
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

Paradajz sos: Luk sitno isjeckati, paradajz izrezati na male komade.

Korak 2

U šerpi zagrijati 4 kašike ulja.

Korak 3

Dodati luk i majčinu dušicu. Pržiti oko 1 minute.

Korak 4

Dodati šećer. Pržiti 2-3 minute ili dok se luk ne karamelizuje.

Korak 5

Zatim dodati paradajz pastu, paradajz, vodu, origano, biber i so. Promiješati.

Korak 6

Nakon što zavri skinuti s vatre.

Korak 7

Meso: U dubokoj tavi zagrijati 4 kašike ulja.

Korak 8

Dodati mljeveno meso.

Korak 9

Pržiti 4-5 minuta ili dok meso ne poprimi smeđu boju.

Korak 10

Mesu dodati polovicu dobijenog paradajz sosa, so i biber. Izmiješati i skinuti s vatre.

Korak 11

Bechamel sos: U šerpi otopiti maslac.

Korak 12

Dodati brašno i izmješati.

Korak 13

Mlijeko dodavati iz više puta uz stalno miješanje.

Korak 14

Čim zavri skinuti s vatre.

Korak 15

Začiniti biberom i soli.

Korak 16

Dodati žumanjke i 50 g naribanog parmezana.

Korak 17

Miješati dok se sastojci ne sjedine.

Korak 18

Pećnicu zagrijati na 180°C.

Korak 19

Preostali sos od paradajza rasporediti po pekaču 24x36 cm.

Korak 20

Pastu puniti smjesom od mesa.

Korak 21

Punjenu pastu redati u pekač, preko paradajz sosa.

Korak 22

Preko ravnomjerno preliti bechamel sos i posuti preostalim naribanim parmezanom.

Korak 23

Pokriti aluminijskom folijom.

Korak 24

Peći 30 minuta.

Korak 25

Skinuti aluminijsku foliju i peći još 15 minuta.

Korak 26

Poslužiti s listovima svježeg bosiljaka.

Pogledajte još