Cheesecake s borovnicom

Cheescake s borovnicom recept
  • Priprema
    30 min
  • Broj osoba
    12

Sastojci

Koraci

Jednostavan i ukusan cheesecake koji morate isprobati.

Korak 1

U zdjelu dodati mljeveni keks i otopljeni maslac. Izmiješati.

Korak 2

Ravnomjerno rasporediti a dno kalupa dijametra 22 cm, a zatim pritisnuti.

Korak 3

Čuvati u frižideru, dok pripremate kremu.

Korak 4

Krema: U manju šerpu dodati 300 g borovnice, 25 g šećera i sok od limete.

Korak 5

Kuhati dok se šećer ne otopi a borovnica ne omekša.

Korak 6

Izmiksati uz pomoć blendera.

Korak 7

Ostaviti da se ohladi.

Korak 8

U manju zdjelu dodati 10 g želatina i 50 ml hladne vode. Sačekati 10 minuta da nabubri.

Korak 9

U zdjelu dodati mascarpone i šećer u prahu. Miješati par minuta.

Korak 10

Zatim dodati aromu vanilije i vrhnje za kolače.

Korak 11

Miješati oko jedne minute, a zatim dodati izblendanu borovnicu. Izmiješati.

Korak 12

Želatin otopiti.

Korak 13

Želatinu dodati par kašika kreme. Izmiješati, a zatim uliti u kremu.

Korak 14

Miješati dok se sastojci ne sjedine.

Korak 15

Uliti u kalup, ravnomjerno rasporediti.

Korak 16

Ostaviti u zamrzivač na 1h.

Korak 17

Toping: Za to vrijeme u manju zdjelu dodati 10 g želatina i 50 ml hladne vode.

Korak 18

U manju šerpu dodati 150 g borovnice, 25 g šećera i 70 ml vode.

Korak 19

Kuhati dok se šećer ne otopi.

Korak 20

Uz pomoć blendera izmiksati.

Korak 21

Dodati želatin i miješati dok se ne otopi.

Korak 22

Sačekati da se malo ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim preliti preko kreme.

Korak 23

Tortu ostaviti preko noći u frižideru. Prijatno!

Pogledajte još