
-
Priprema30 min
-
Broj osoba12
Sastojci
Koraci
Ovaj bogati cheesecake bez pečenja kombinuje aromatične pistacije, bijelu čokoladu i mascarpone sir, stvarajući desert kojem je teško odoljeti! Priprema je brza i jednostavna, a rezultat oduševljava izgledom i okusom!
Kora: U zdjelu dodajte mljeveni keks, otopljeni maslac i mlijeko. Dobro izmiješajte.
Na dno kalupa Ø24 cm ravnomjerno rasporedite smjesu sa keksom i pritisnite.
Krema: U zdjelu dodajte mascarpone sir i šećer u prahu. Miješajte dok se ne sjedine.
Dodajte 180 g kreme od pistacija i 250 g otopljene bijele čokolade i miješajte dok se ne sjedine.
Dodajte 200 ml vrhnja za kolače i izmiješajte.
Na koru ravnomjerno rasporedite kremu. Ostavite u frižider barem 4-5 sati.
Ganaž: U zdjelu dodajte 80 g bijele čokolade, 80 g kreme od pistacija i 50 ml vrhnja za kolače. Otopite na pari. Rasporedite preko torte i ostavite u frižider na 30 minuta.
Pospite pistacijama i poslužite.
Cheesecake od pistacija
Sastojci
Follow The Directions
Ovaj bogati cheesecake bez pečenja kombinuje aromatične pistacije, bijelu čokoladu i mascarpone sir, stvarajući desert kojem je teško odoljeti! Priprema je brza i jednostavna, a rezultat oduševljava izgledom i okusom!

Kora: U zdjelu dodajte mljeveni keks, otopljeni maslac i mlijeko. Dobro izmiješajte.

Na dno kalupa Ø24 cm ravnomjerno rasporedite smjesu sa keksom i pritisnite.

Krema: U zdjelu dodajte mascarpone sir i šećer u prahu. Miješajte dok se ne sjedine.

Dodajte 180 g kreme od pistacija i 250 g otopljene bijele čokolade i miješajte dok se ne sjedine.

Dodajte 200 ml vrhnja za kolače i izmiješajte.

Na koru ravnomjerno rasporedite kremu. Ostavite u frižider barem 4-5 sati.

Ganaž: U zdjelu dodajte 80 g bijele čokolade, 80 g kreme od pistacija i 50 ml vrhnja za kolače. Otopite na pari. Rasporedite preko torte i ostavite u frižider na 30 minuta.

Pospite pistacijama i poslužite.