Cheesecake od pistacija

Cheesecake od pistacija
  • Priprema
    30 min
  • Broj osoba
    12

Sastojci

Koraci

Ovaj bogati cheesecake bez pečenja kombinuje aromatične pistacije, bijelu čokoladu i mascarpone sir, stvarajući desert kojem je teško odoljeti! Priprema je brza i jednostavna, a rezultat oduševljava izgledom i okusom!

Korak 1

Kora: U zdjelu dodajte mljeveni keks, otopljeni maslac i mlijeko. Dobro izmiješajte.

Korak 2

Na dno kalupa Ø24 cm ravnomjerno rasporedite smjesu sa keksom i pritisnite.

Korak 3

Krema: U zdjelu dodajte mascarpone sir i šećer u prahu. Miješajte dok se ne sjedine.

Korak 4

Dodajte 180 g kreme od pistacija i 250 g otopljene bijele čokolade i miješajte dok se ne sjedine.

Korak 5

Dodajte 200 ml vrhnja za kolače i izmiješajte.

Korak 6

Na koru ravnomjerno rasporedite kremu. Ostavite u frižider barem 4-5 sati.

Korak 7

Ganaž: U zdjelu dodajte 80 g bijele čokolade, 80 g kreme od pistacija i 50 ml vrhnja za kolače. Otopite na pari. Rasporedite preko torte i ostavite u frižider na 30 minuta.

Korak 8

Pospite pistacijama i poslužite.

Pogledajte još