-
Priprema20 min
-
Broj osoba12
Sastojci
Koraci
Ako volite kokos onda će vas ova torta oduševiti.
U zdjelu dodati otopljeni maslac i mljeveni keks. Izmiješati.
Ravnomjerno rasporediti na dno kalupa (dijametra 20 cm), a zatim pritisnuti.
Čuvati u frižideru dok pripremite kermu.
U manju zdjelu dodati želatin i vodu. Izmiješati. Sačekati 10 minuta da nabubri.
U veću zdjelu dodati mascarpone sir, aromu vanilije i otopljenu bijelu čokoladu. Miješati par minuta, a zatim dodati slatko vrhnje.
Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Otopiti želatin.
Želatinu dodati dvije kašike kreme. Izmiješati, a zatim uliti u kremu. Dodati i kokosovo brašno a zatim izmiješati.
Kremu ravnomjerno rasporediti preko kore.
Ostaviti da odstoji najmanje 6 h u frižidru ili preko noći.
Kokosov čips tostirati i ukrasiti tortu.
Cheesecake s kokosom
Sastojci
Follow The Directions
Ako volite kokos onda će vas ova torta oduševiti.
U zdjelu dodati otopljeni maslac i mljeveni keks. Izmiješati.
Ravnomjerno rasporediti na dno kalupa (dijametra 20 cm), a zatim pritisnuti.
Čuvati u frižideru dok pripremite kermu.
U manju zdjelu dodati želatin i vodu. Izmiješati. Sačekati 10 minuta da nabubri.
U veću zdjelu dodati mascarpone sir, aromu vanilije i otopljenu bijelu čokoladu. Miješati par minuta, a zatim dodati slatko vrhnje.
Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Otopiti želatin.
Želatinu dodati dvije kašike kreme. Izmiješati, a zatim uliti u kremu. Dodati i kokosovo brašno a zatim izmiješati.
Kremu ravnomjerno rasporediti preko kore.
Ostaviti da odstoji najmanje 6 h u frižidru ili preko noći.
Kokosov čips tostirati i ukrasiti tortu.