
-
Priprema20 min
-
Kuhanje35 min
-
Broj osoba12
Otkrijte savršenu harmoniju kremastog cheesecakea i aromatične matcha podloge. Ovaj desert donosi spoj svježine limuna, slatkoće meda i bogatog ukusa mascarpone sira, upotpunjen zelenim tonovima matcha praha. Idealno za ljubitelje sofisticiranih i modernih kolača.
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodajte 200 g brašna, 100 g šećera, matcha prah, so i prašak za pecivo. Izmiješajte.
Dodajte puter. Miješajte rukom dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Zatim dodajte 2 jaja i mlijeko. Izmiješajte.
Kalup 13x30 cm, obložite papirom za pečenje. Ravnomjerno rasporedite tijesto. Čuvajte u frižideru dok napravite dio sa sirom.
U zdjelu dodajte mascarpone sir, med i sok od limuna. Izmiješajte.
Dodajte 30 g šećer i izmiješajte.
Zatim dodajte 1 jaje i izmiješajte.
Dodajte 40 g brašna i izmiješajte. Ravnomjerno rasporedite preko matcha tijesta.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C, 35 minuta.
Sačekajte da se skroz ohladi a zatim poslužite.
Cheesecake s matcha podlogom
Sastojci
Follow The Directions

U zdjelu dodajte 200 g brašna, 100 g šećera, matcha prah, so i prašak za pecivo. Izmiješajte.

Dodajte puter. Miješajte rukom dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Zatim dodajte 2 jaja i mlijeko. Izmiješajte.

Kalup 13x30 cm, obložite papirom za pečenje. Ravnomjerno rasporedite tijesto. Čuvajte u frižideru dok napravite dio sa sirom.

U zdjelu dodajte mascarpone sir, med i sok od limuna. Izmiješajte.

Dodajte 30 g šećer i izmiješajte.

Zatim dodajte 1 jaje i izmiješajte.

Dodajte 40 g brašna i izmiješajte. Ravnomjerno rasporedite preko matcha tijesta.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C, 35 minuta.

Sačekajte da se skroz ohladi a zatim poslužite.