-
Priprema15 min
-
Kuhanje45 min
-
Broj osoba6
Savršen je desert za tople proljetne ili ljetne dane kada želite da uživate u nečem laganom i osvježavajućem.
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Namažite okruglu posudu od 26 cm maslacem, a zatim u jednom sloju poredajte jagode i ostavite sa strane.
U zdjelu dodajte jaja, šećer i so. Izmiješajte.
Umiješajte brašno.
Dodajte mlijeko, grčki jogurt i aromu vanilije. Dobro izmiješajte.
Dobijenu smjesu prelijte preko jagoda i pecite 40-45 minuta.
Sačekajte da se ohladi, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Clafoutis sa jagodama
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Namažite okruglu posudu od 26 cm maslacem, a zatim u jednom sloju poredajte jagode i ostavite sa strane.
U zdjelu dodajte jaja, šećer i so. Izmiješajte.
Umiješajte brašno.
Dodajte mlijeko, grčki jogurt i aromu vanilije. Dobro izmiješajte.
Dobijenu smjesu prelijte preko jagoda i pecite 40-45 minuta.
Sačekajte da se ohladi, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Ocijeni