- Kuhinja: Turska
- Težina: Lagano
-
Priprema10 min
-
Kuhanje6 min
-
Broj osoba10
Čokoladna bomba ili Izmir Bombasi – tursko jelo iz grada Izmira.
Sastojci
Koraci
Na tacnu stavite papir za pečenje, a zatim izvadite 10 kašika Nutelle, ostavljajući između razmaka. Stavite u zamrzivač na 30 minuta.
U zdjelu dodajte brašno, šećer, so, ulje i toplu vodu. Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto.
Tijesto podijelite na 10 jednakih dijelova. Oblikujte loptice.
Ruke nauljite a zatim uzmite lopticu od tijesta, pritisnite i razvucite rukama.
Na sredinu stavite Nutellu, a zatim savijte ivice tako da ih spojite u sredini i opet oblikujte lopticu.
Fritezu na vrući zrak zagrijte na 200°C.
Čokoladne bombe pecite 6 minuta, ili dok tijesto lagano ne porumeni.
Čokoladna bomba
Sastojci
Follow The Directions
Na tacnu stavite papir za pečenje, a zatim izvadite 10 kašika Nutelle, ostavljajući između razmaka. Stavite u zamrzivač na 30 minuta.
U zdjelu dodajte brašno, šećer, so, ulje i toplu vodu. Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto.
Tijesto podijelite na 10 jednakih dijelova. Oblikujte loptice.
Ruke nauljite a zatim uzmite lopticu od tijesta, pritisnite i razvucite rukama.
Na sredinu stavite Nutellu, a zatim savijte ivice tako da ih spojite u sredini i opet oblikujte lopticu.
Fritezu na vrući zrak zagrijte na 200°C.
Čokoladne bombe pecite 6 minuta, ili dok tijesto lagano ne porumeni.
Ocijeni