-
Priprema30 min
-
Broj osoba12
Sastojci
Koraci
U veću zdjelu dodati mascarpone i 50 g šećera u prahu. Izmiješati.
Dodati otopljenu mliječnu čokoladu. Miješati par minuta, a zatim dodati 160 ml vrhnja za kolače. Miješati dok se sastojci ne sjedine. Ostaviti nekoliko kašika kreme po strani.
Na pladanj staviti koru, preliti je s 1/3 čokoladnog mlijeka i premazati s 1/3 kreme. Postupak ponoviti još dva puta.
Preostalu kremu ravnomjerno rasporediti oko torte, a zatim na nju nanijeti komadiće keksa.
Naribanu čokoladu rasporediti preko torte.
U zdjelu dodati 120 ml vrhnja sa 2 kašike šećera u prahu i aromom vanilije. Izmiješati.
Po želji raditi dekoraciju na torti.
Prije posluživanja ohladiti.
Čokoladna torta
Sastojci
Follow The Directions
U veću zdjelu dodati mascarpone i 50 g šećera u prahu. Izmiješati.
Dodati otopljenu mliječnu čokoladu. Miješati par minuta, a zatim dodati 160 ml vrhnja za kolače. Miješati dok se sastojci ne sjedine. Ostaviti nekoliko kašika kreme po strani.
Na pladanj staviti koru, preliti je s 1/3 čokoladnog mlijeka i premazati s 1/3 kreme. Postupak ponoviti još dva puta.
Preostalu kremu ravnomjerno rasporediti oko torte, a zatim na nju nanijeti komadiće keksa.
Naribanu čokoladu rasporediti preko torte.
U zdjelu dodati 120 ml vrhnja sa 2 kašike šećera u prahu i aromom vanilije. Izmiješati.
Po želji raditi dekoraciju na torti.
Prije posluživanja ohladiti.