-
Priprema20 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba12
Sastojci
Koraci
Baza: Izmiješati mljeveni oreo s maslacem.
Kalup Ø24 cm obložiti papirom za pečenje.
Na dno kalupa rasporditi oreo s maslacem i pritisnuti.
Ubaciti u zamrzivač na 30 minuta.
Čokoladi cheescake: U zdjelu dodati mascarpone sir, grčki jogurt, smeđi šećer, brašno, aromu vanilije, kakao i so. Izmiješati.
Zatim dodati 170 g otopljene čokolade i izmiješati.
U drugoj zdjeli izmiješati jaja.
Dodati jajima čokoladnu smjesu iz tri puta. Lagano izmiješati.
Uliti preko baze. Kucnuti par puta od radnu površinu.
Pećnicu zagrijati na 130°C.
Peći u donjem dijelu pećnice oko 40 minuta.
Ohladiti na sobnoj temeraturi, a zatim ostaviti u frižider na 8h.
Ganaž: Na pari otopiti 170 g čokolade za kuhanje s vrhnjem za kolače. Polovicu ganaža preliti preko torte.
Ostaviti tortu u frižider na 1h.
Preostalim ganažom ukrasiti tortu.
Čokoladni cheescake
Sastojci
Follow The Directions
Baza: Izmiješati mljeveni oreo s maslacem.
Kalup Ø24 cm obložiti papirom za pečenje.
Na dno kalupa rasporditi oreo s maslacem i pritisnuti.
Ubaciti u zamrzivač na 30 minuta.
Čokoladi cheescake: U zdjelu dodati mascarpone sir, grčki jogurt, smeđi šećer, brašno, aromu vanilije, kakao i so. Izmiješati.
Zatim dodati 170 g otopljene čokolade i izmiješati.
U drugoj zdjeli izmiješati jaja.
Dodati jajima čokoladnu smjesu iz tri puta. Lagano izmiješati.
Uliti preko baze. Kucnuti par puta od radnu površinu.
Pećnicu zagrijati na 130°C.
Peći u donjem dijelu pećnice oko 40 minuta.
Ohladiti na sobnoj temeraturi, a zatim ostaviti u frižider na 8h.
Ganaž: Na pari otopiti 170 g čokolade za kuhanje s vrhnjem za kolače. Polovicu ganaža preliti preko torte.
Ostaviti tortu u frižider na 1h.
Preostalim ganažom ukrasiti tortu.
Ocijeni