-
Priprema15 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba12
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijati na 180°C.
U zdjelu dodati prosijano brašno i 30 g kakaa, prašak za pecivo, so, šećer, ulje, vodu, aromu vanilije i sok od limuna.
Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Uliti u kalup Ø 24cm i peći 30 minuta. Provjeriti čačkalicom da li je biskvit pečen.
Ostaviti da se hladi 10 minuta.
Za to vrijeme napraviti glazuru. U manju zdjelu dodati šećer u prahu, 3 kašike kakaa i mlijeko. Izmiješati. Premazati biskvit.
Prije posluživanje, čuvati u frižideru najmanje 1 h.
Čokoladni kolač
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijati na 180°C.
U zdjelu dodati prosijano brašno i 30 g kakaa, prašak za pecivo, so, šećer, ulje, vodu, aromu vanilije i sok od limuna.
Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Uliti u kalup Ø 24cm i peći 30 minuta. Provjeriti čačkalicom da li je biskvit pečen.
Ostaviti da se hladi 10 minuta.
Za to vrijeme napraviti glazuru. U manju zdjelu dodati šećer u prahu, 3 kašike kakaa i mlijeko. Izmiješati. Premazati biskvit.
Prije posluživanje, čuvati u frižideru najmanje 1 h.
Ocijeni