-
Priprema30 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba10
Sastojci
Koraci
U zdjela dodati žumanjke, 70 g otopljenog maslaca i mlijeko. Izmiješati.
Dodati prosijano brašno, 30 g kakaa, prašak za pecivo i so. Izmiješati.
U drugu zdjelu dodati bjelanjke i sok od limuna.
Miješati dok ne zapjene, a zatim iz više puta dodati šećer. Miješati dok ne dobijete čvrstu pjenu, a zatim je iz više puta dodati tamnoj smjesi.
Pleh 20 x 38 cm i pleh 32 x 42 cm obložiti papirom za pečenje.
Peći na 170°C, 10-15 min.
Koru iz manjeg pleha izrezati na dva dijela, a iz većeg na četiri. Nije bitno ako ne dobijete jednake kore.
Zagrijati vrhnje za kolače.
U zdjelu dodati čokoladu za kuhanje, kakao i maslac. Preliti vrućim vrhnjem. Sačekati 1 minut, a zatim izmiješati.
Kremu ostaviti da se ohladi. Možete je napraviti i dan prije i ostaviti na sobnoj temperaturi.
Staviti koru pa premazati kremom. Redati dok ne potrošite sve kore i kremu.
Ostaviti u frižider na 1 h, a zatim trimovati sa strana (zbog nejednakih kora).
Po želji posuti kakaom i poslužiti.
Čokoladni kolač
Sastojci
Follow The Directions
U zdjela dodati žumanjke, 70 g otopljenog maslaca i mlijeko. Izmiješati.
Dodati prosijano brašno, 30 g kakaa, prašak za pecivo i so. Izmiješati.
U drugu zdjelu dodati bjelanjke i sok od limuna.
Miješati dok ne zapjene, a zatim iz više puta dodati šećer. Miješati dok ne dobijete čvrstu pjenu, a zatim je iz više puta dodati tamnoj smjesi.
Pleh 20 x 38 cm i pleh 32 x 42 cm obložiti papirom za pečenje.
Peći na 170°C, 10-15 min.
Koru iz manjeg pleha izrezati na dva dijela, a iz većeg na četiri. Nije bitno ako ne dobijete jednake kore.
Zagrijati vrhnje za kolače.
U zdjelu dodati čokoladu za kuhanje, kakao i maslac. Preliti vrućim vrhnjem. Sačekati 1 minut, a zatim izmiješati.
Kremu ostaviti da se ohladi. Možete je napraviti i dan prije i ostaviti na sobnoj temperaturi.
Staviti koru pa premazati kremom. Redati dok ne potrošite sve kore i kremu.
Ostaviti u frižider na 1 h, a zatim trimovati sa strana (zbog nejednakih kora).
Po želji posuti kakaom i poslužiti.