-
Priprema15 min
-
Kuhanje10 min
-
Broj osoba16
Blago su hrskavi na rubovima, a mekani iznutra.
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodajte maslac sobne temperature, smeđi i bijeli šećer. Miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu.
Zatim dodajte jaje i aromu vanilije. Miješajte dok se ne sjedini.
Dodajte brašno, sodu i so. Miješajte dok se ne sjedini.
Umiješajte čokoladne kapljice.
Ukoliko je tijesto premekano, zdjelu pokrijte plastičnom folijom i ostavite u frižider na 20 minuta.
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Dva pleha obložite papirom za pečenje.
Tijesto vadite kašikom za sladoled, ostavljajući prostora između kolačića.
Pecite 10 minuta, ili dok blago ne porumene.
Ostavite da se ohlade prije posluživanja.
Čokoladni kolačići
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodajte maslac sobne temperature, smeđi i bijeli šećer. Miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu.
Zatim dodajte jaje i aromu vanilije. Miješajte dok se ne sjedini.
Dodajte brašno, sodu i so. Miješajte dok se ne sjedini.
Umiješajte čokoladne kapljice.
Ukoliko je tijesto premekano, zdjelu pokrijte plastičnom folijom i ostavite u frižider na 20 minuta.
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Dva pleha obložite papirom za pečenje.
Tijesto vadite kašikom za sladoled, ostavljajući prostora između kolačića.
Pecite 10 minuta, ili dok blago ne porumene.
Ostavite da se ohlade prije posluživanja.
Ocijeni