-
Priprema15 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati mljeveno meso, jaje, krušne mrvice, papriku, so i biber. Izmiješati i oblikovati ćufte.
Luk sitno isjeckati a šampinjone izrezati na kriške.
U tavi zagrijati ulje, dodati ćufte i peći 4-5 minuta. Izvaditi na tanjir i ostaviti po strani.
Dodati gljive i luk. Pržiti 4-5 minuta, povremeno miješati. Dodati paradajz pastu i majčinu dušicu. Izmiješati a zatim dodati vrhnje i vodu. Vratiti ćufte nazad u tavu. Nakon što zavri kuhati 7-8 minuta. Po želji posoliti.
Poslužiti uz pire.
Ćufte u umaku od gljiva
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati mljeveno meso, jaje, krušne mrvice, papriku, so i biber. Izmiješati i oblikovati ćufte.
Luk sitno isjeckati a šampinjone izrezati na kriške.
U tavi zagrijati ulje, dodati ćufte i peći 4-5 minuta. Izvaditi na tanjir i ostaviti po strani.
Dodati gljive i luk. Pržiti 4-5 minuta, povremeno miješati. Dodati paradajz pastu i majčinu dušicu. Izmiješati a zatim dodati vrhnje i vodu. Vratiti ćufte nazad u tavu. Nakon što zavri kuhati 7-8 minuta. Po želji posoliti.
Poslužiti uz pire.
Ocijeni