-
Priprema30 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba24
Sastojci
Koraci
Pećnicu zgrijte na 170°C.
Pleh 23x33 cm obložite papirom za pečenje.
Biskvit: Odvojite bjelance od žumanca.
U zdjeli miješajte žumanjke sa 100 g šećera i aromom vanilije dok ne dobiju svijetlo žutu boju.
Miješajući postepeno dodajite ulje, a zatim mlijeko.
U drugoj zdjeli zmiješajte bjelanjke sa solju. Miješajte dok ne postane pjenasto, a zatim postepeno dodajte preostalih 100 g šećera. Nastavite miksati dok ne dobijete snijeg.
Lagano umiješajte špatulom smjesu od žumanjaka u snijeg od bjelanjaka.
Postepeno prosijte brašno i prašak za pecivo preko smjese od jaja i lagano umiješajte špatulom.
Sipajte smjesu u pripremljeni pleh.
Pecite 20-25 minuta, dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista.
Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi oko 10 minuta.
Zatim izvadite iz pleha i sačekajte da se potpuno ohladi.
Čokoladni sos: U manju šerpu dodajte 135 g šećera i kakao prah. Miješajte da se sjedini, a zatim dodajte vodu. Dobro izmiješajte.
Dodajte maslac i kuhajte na srednje jakoj temperaturi miješajući oko 4-5 minuta.
Skinite sa kola i dodajte aromu vanilije i komadiće čokolade.
Miješajte dok se čokolada ne otopi.
Biskvit izrežite po želji.
Svaki komad biskvita umačite u čokoladni sos, a zatim uvaljajte u kokos.
Prije serviranja čuvati u frižideru najmanje 1 sat.
Čupavci
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zgrijte na 170°C.
Pleh 23x33 cm obložite papirom za pečenje.
Biskvit: Odvojite bjelance od žumanca.
U zdjeli miješajte žumanjke sa 100 g šećera i aromom vanilije dok ne dobiju svijetlo žutu boju.
Miješajući postepeno dodajite ulje, a zatim mlijeko.
U drugoj zdjeli zmiješajte bjelanjke sa solju. Miješajte dok ne postane pjenasto, a zatim postepeno dodajte preostalih 100 g šećera. Nastavite miksati dok ne dobijete snijeg.
Lagano umiješajte špatulom smjesu od žumanjaka u snijeg od bjelanjaka.
Postepeno prosijte brašno i prašak za pecivo preko smjese od jaja i lagano umiješajte špatulom.
Sipajte smjesu u pripremljeni pleh.
Pecite 20-25 minuta, dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista.
Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi oko 10 minuta.
Zatim izvadite iz pleha i sačekajte da se potpuno ohladi.
Čokoladni sos: U manju šerpu dodajte 135 g šećera i kakao prah. Miješajte da se sjedini, a zatim dodajte vodu. Dobro izmiješajte.
Dodajte maslac i kuhajte na srednje jakoj temperaturi miješajući oko 4-5 minuta.
Skinite sa kola i dodajte aromu vanilije i komadiće čokolade.
Miješajte dok se čokolada ne otopi.
Biskvit izrežite po želji.
Svaki komad biskvita umačite u čokoladni sos, a zatim uvaljajte u kokos.
Prije serviranja čuvati u frižideru najmanje 1 sat.
Ocijeni