
-
Priprema10 min
-
Kuhanje1 h
-
Broj osoba8
Započnite jutro hrskavo i zdravo uz domaću granolu sa indijskim orahom i bademima!
Ova granola bez šećera idealna je za sve koji vole balans između užitka i zdravlja – prepuna je zdravih masti, proteina i vlakana, a zaslađena je samo stevijom. Uz kokosov čips i miris cimeta, svaki zalogaj donosi osjećaj topline i energije.
Priprema je jednostavna, a rezultat je savršen doručak ili užina koju možeš kombinovati s grčkim jogurtom i svježim bobičastim voćem. Hrskavo, mirisno i hranjivo – granola koju ćeš praviti iznova i iznova.
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijte na 120°C.
Pleh obložite papirom za pečenje.
U zdjelu dodajte kokosov čips, bademe, indijski orah, sjemenke suncokreta, kokosovo ulje, steviju i cimet. Izmiješajte.
Ravnomjerno rasporedite na pleh.
Pecite granolu, miješajući je na svakih 10-15 minuta, dok dobije zlatno-smeđu boju i ne postane hrskava, otprilike 1h.
Sačekajte da se granola ohladi.
Po želji je poslužite sa grčkim jogurtom i bobičastim voćem.
Domaća granola sa indijskim orahom i bademima
Sastojci
Follow The Directions

Pećnicu zagrijte na 120°C.

Pleh obložite papirom za pečenje.

U zdjelu dodajte kokosov čips, bademe, indijski orah, sjemenke suncokreta, kokosovo ulje, steviju i cimet. Izmiješajte.

Ravnomjerno rasporedite na pleh.

Pecite granolu, miješajući je na svakih 10-15 minuta, dok dobije zlatno-smeđu boju i ne postane hrskava, otprilike 1h.

Sačekajte da se granola ohladi.

Po želji je poslužite sa grčkim jogurtom i bobičastim voćem.