Domaća granola sa indijskim orahom i bademima

Domaća granola sa indijskim orahom i bademima
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    1 h
  • Broj osoba
    8

Započnite jutro hrskavo i zdravo uz domaću granolu sa indijskim orahom i bademima! 
Ova granola bez šećera idealna je za sve koji vole balans između užitka i zdravlja – prepuna je zdravih masti, proteina i vlakana, a zaslađena je samo stevijom. Uz kokosov čips i miris cimeta, svaki zalogaj donosi osjećaj topline i energije.
Priprema je jednostavna, a rezultat je savršen doručak ili užina koju možeš kombinovati s grčkim jogurtom i svježim bobičastim voćem. Hrskavo, mirisno i hranjivo – granola koju ćeš praviti iznova i iznova.

Domaća granola sa indijskim orahom i bademima

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pećnicu zagrijte na 120°C.

Korak 2

Pleh obložite papirom za pečenje.

Korak 3

U zdjelu dodajte kokosov čips, bademe, indijski orah, sjemenke suncokreta, kokosovo ulje, steviju i cimet. Izmiješajte.

Korak 4

Ravnomjerno rasporedite na pleh.

Korak 5

Pecite granolu, miješajući je na svakih 10-15 minuta, dok dobije zlatno-smeđu boju i ne postane hrskava, otprilike 1h.

Korak 6

Sačekajte da se granola ohladi.

Korak 7

Po želji je poslužite sa grčkim jogurtom i bobičastim voćem.

Pogledajte još