Domaća pita zeljanica

Domaća pita zeljanica
  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    35 min
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodajte brašno, 1 malu kašiku soli i toplu vodu.

Korak 2

Miješajte dok ne dobijete glatko, elastično tijesto.

Korak 3

Tijesto podijelite na 2 jednaka dijela i oblikujte loptice.

Korak 4

Ostavite da odmara najmanje 5 minuta.

Korak 5

U zdjelu dodajte svježi sir, špinat, griz, jaja i 1 malu kašiku soli. Izmiješajte.

Korak 6

Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite tijesto oklagijom, a zatim prebacite na sto sa stoljnjakom, premažite uljem i ostavite da odstoji najmanje 5 minuta, pa pažljivo prstima povlačite tijesto od centra prema krajevima kako bi bilo što tanje.

Korak 7

Na krajeve rasporedite nadjev, pa zarolajte i oblikujte zvrkove.

Korak 8

Redajte u nauljenu tepsiju i premažite uljem.

Korak 9

Pecite na 200°C, oko 35 minuta.

Korak 10

Po želji vruću pitu premažite otopljenim maslacem.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!