-
Priprema30 min
-
Kuhanje35 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodajte brašno, 1 malu kašiku soli i toplu vodu.
Miješajte dok ne dobijete glatko, elastično tijesto.
Tijesto podijelite na 2 jednaka dijela i oblikujte loptice.
Ostavite da odmara najmanje 5 minuta.
U zdjelu dodajte svježi sir, špinat, griz, jaja i 1 malu kašiku soli. Izmiješajte.
Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite tijesto oklagijom, a zatim prebacite na sto sa stoljnjakom, premažite uljem i ostavite da odstoji najmanje 5 minuta, pa pažljivo prstima povlačite tijesto od centra prema krajevima kako bi bilo što tanje.
Na krajeve rasporedite nadjev, pa zarolajte i oblikujte zvrkove.
Redajte u nauljenu tepsiju i premažite uljem.
Pecite na 200°C, oko 35 minuta.
Po želji vruću pitu premažite otopljenim maslacem.
Domaća pita zeljanica
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodajte brašno, 1 malu kašiku soli i toplu vodu.
Miješajte dok ne dobijete glatko, elastično tijesto.
Tijesto podijelite na 2 jednaka dijela i oblikujte loptice.
Ostavite da odmara najmanje 5 minuta.
U zdjelu dodajte svježi sir, špinat, griz, jaja i 1 malu kašiku soli. Izmiješajte.
Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite tijesto oklagijom, a zatim prebacite na sto sa stoljnjakom, premažite uljem i ostavite da odstoji najmanje 5 minuta, pa pažljivo prstima povlačite tijesto od centra prema krajevima kako bi bilo što tanje.
Na krajeve rasporedite nadjev, pa zarolajte i oblikujte zvrkove.
Redajte u nauljenu tepsiju i premažite uljem.
Pecite na 200°C, oko 35 minuta.
Po želji vruću pitu premažite otopljenim maslacem.
Ocijeni