Domaći burgeri

Domaći burgeri
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    10 min
  • Broj osoba
    4

Uz naš recept za domaće burgere pripremite se da doživite eksploziju okusa. Napravljen od sočne junetine, svježeg povrća i posebnog umaka zbog kojeg ćete se vratiti po još.

Vekne za sendvič

Sastojci

Koraci

Korak 1

Umak: U manju zdjelu dodajte ketchup, majonezu, senf, Worcestershire sos i srirachu. Izmiješajte i ostavite sa strane.

Korak 2

Burgeri: Mljeveno meso podjelite na 4 jednaka dijela ili više ako ćete praviti dubli burger. Oblikujte loptice.

Korak 3

Zagrijte tavu s malo ulja. Stavite loptice od mljevenog mesa i pomoću velike, ravne špatule pritisnite dok ne budu oko 1,5 cm debljine.

Korak 4

Pecite oko 2 minute ili dok pljeskavica ne dobije tamno smeđu boju, okrenite i odmah dodajte listove cheddara.

Korak 5

Pecite još 2 minute ili dok se sir ne otopi a pljeskavica ne bude pečena po Vašoj želji.

Korak 6

Pljeskavice prebacite u tostirane vekne za burgere i poslužite s umakom, zelenom salatom i paradajzom.

Korak 7

Pratite nas na Instagramu njam.ba za još ukusnih recepata i ne zaboravite da komentarišete ispod kako biste nam rekli kako je ispao vaš domaći burger.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!