Domaći doner

Domaći doner
  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

Jednu glavicu luka naribati a zatim iscijediti sok rukama i procijedite kroz gazu.

Korak 2

U zdjelu dodati sok od luka, mljeveno meso, jogurt, mlijeko, suhu majčinu dušicu i so. Izmiješati.

Korak 3

Smjesu rasporediti na papir za pečenje dužom stranicom ostavljajući sa strana prazan prostor i smotati kao bombon.

Korak 4

Čuvati 1 dan u frižideru, a zatim prebaciti u zamrzivač i čuvati još najmanje 2 dana.

Korak 5

Izvaditi iz zamrzivača i dok je još uvijek zaleđeno oštrim nožem izrezati na tanke trakice.

Korak 6

U tavi otopiti maslac i peći meso iz više puta.

Korak 7

Tokom pečenja ne miješati dok se meso ne zapeče, inače će se raspasti.

Korak 8

Poslužiti uz salatu i omiljene umake.

Pogledajte još