
-
Priprema30 min
-
Kuhanje10 min
-
Broj osoba2
Sushi ne mora biti komplikovan da bi bio poseban.
Ova jednostavna verzija sa ribljim štapićima i hrskavom zelenom salatom donosi vam duh Japana pravo u kuhinju – a ne traži puno vremena ni skupih sastojaka.
Riža je lagana i mekana, listovi salate daju svježinu, a riblji štapići hrskavost i poznat okus koji svi volimo. Svaki zalogaj je mala kombinacija tekstura i ukusa, idealna za druženja, večere kod kuće ili kada želite napraviti nešto drugačije.
Nemojte čekati da odete u restoran – napravite svoj sushi sami i uživajte u osjećaju ponosa dok servirate vlastite rolnice.
Probajte, zabavite se u pripremi i otkrijte koliko sushi može biti jednostavan i ukusan!
Sastojci
Koraci
Rižu isperite više puta u hladnoj vodi dok voda ne postane bistra.
Stavite rižu u šerpu, dodajte 200 ml vode. Pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta. Zatim stavite na kolo.
Kada voda provri, smanjite temperaturu na najnižu i kuhajte 10 minuta bez otvaranja poklopca.
Skinite s kola i ostavite poklopljeno još 10 minuta.
U manjoj posudi pomiješajte rižino sirće, šećer i so dok se sve ne rastopi. Dodajte ovu smjesu u skuhanu rižu i lagano promiješajte. Pustite da se riža potpuno ohladi prije upotrebe.
Rasporedite 1/2 ohlađene sushi riže na nori. Lagano pritisnite prstima (možete ih malo navlažiti).
Zatim stavite 2 lista zelene salate i 2 riblja štapića.
Pažljivo zarolajte koristeći foliju kao pomoć. Pritisnite da rolnica dobije čvrst oblik. Postupka ponovite još jednom.
Isijecite vlažnim nožem na komade i poslužite.
Domaći sushi sa ribljim štapićima
Sastojci
Follow The Directions

Rižu isperite više puta u hladnoj vodi dok voda ne postane bistra.

Stavite rižu u šerpu, dodajte 200 ml vode. Pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta. Zatim stavite na kolo.

Kada voda provri, smanjite temperaturu na najnižu i kuhajte 10 minuta bez otvaranja poklopca.

Skinite s kola i ostavite poklopljeno još 10 minuta.

U manjoj posudi pomiješajte rižino sirće, šećer i so dok se sve ne rastopi. Dodajte ovu smjesu u skuhanu rižu i lagano promiješajte. Pustite da se riža potpuno ohladi prije upotrebe.

Rasporedite 1/2 ohlađene sushi riže na nori. Lagano pritisnite prstima (možete ih malo navlažiti).

Zatim stavite 2 lista zelene salate i 2 riblja štapića.

Pažljivo zarolajte koristeći foliju kao pomoć. Pritisnite da rolnica dobije čvrst oblik. Postupka ponovite još jednom.

Isijecite vlažnim nožem na komade i poslužite.