- Kuhinja: Azijska
- Težina: Lagano
-
Priprema30 min
-
Kuhanje10 min
-
Broj osoba8
I ako nisu napravljeni na tradicionalni način, jednako su ukusni.
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodajte mljeveno meso, mladi luk, mrkvu, đumbir, bijeli luk, worcestershire sos, ulje od susama i 1/4 male kašike soli. Izmiješajte i ostavite sa strane.
U drugu zdjelu dodajte brašno, gustin, prašak za pecivo i 1/4 male kašike soli. Izmiješajte a zatim dodajte grčki jogurt. Miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
Tijesto podijelite na 8 jednakih dijelova i zatim oblikujte loptice.
Pokrijte ih plastičnom folijom da se ne osuše.
Svaku lopticu razvaljajte tako da bude dijametra oko 10 cm.
Stavite fil na sredinu, a zatim zatvorite borajući tijesto. Dno dumplinga premažite sa malo vode a zatim pospite sa susamom.
U dubokoj tavi zagrijte 2 kašike maslinovog ulja. Dodajte dumplinge u tavu, pazeći da se ne dodiruju.
Nastavite kuhati nekoliko minuta dok dno ne porumeni.
Sada pažljivo dodajte vruću vodu tako da 1/3 dumplinga bude pod vodom, poklopite i nastavite kuhati 8-10 minuta.
Skinite sa kola i poslužite sa mladim lukom ili vlascem.
Dumplings sa mljevenim mesom
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodajte mljeveno meso, mladi luk, mrkvu, đumbir, bijeli luk, worcestershire sos, ulje od susama i 1/4 male kašike soli. Izmiješajte i ostavite sa strane.
U drugu zdjelu dodajte brašno, gustin, prašak za pecivo i 1/4 male kašike soli. Izmiješajte a zatim dodajte grčki jogurt. Miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
Tijesto podijelite na 8 jednakih dijelova i zatim oblikujte loptice.
Pokrijte ih plastičnom folijom da se ne osuše.
Svaku lopticu razvaljajte tako da bude dijametra oko 10 cm.
Stavite fil na sredinu, a zatim zatvorite borajući tijesto. Dno dumplinga premažite sa malo vode a zatim pospite sa susamom.
U dubokoj tavi zagrijte 2 kašike maslinovog ulja. Dodajte dumplinge u tavu, pazeći da se ne dodiruju.
Nastavite kuhati nekoliko minuta dok dno ne porumeni.
Sada pažljivo dodajte vruću vodu tako da 1/3 dumplinga bude pod vodom, poklopite i nastavite kuhati 8-10 minuta.
Skinite sa kola i poslužite sa mladim lukom ili vlascem.
Ocijeni