Dumplings sa mljevenim mesom

Dumplings sa mljevenim mesom
  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    10 min
  • Broj osoba
    8

I ako nisu napravljeni na tradicionalni način, jednako su ukusni.

Dumplings sa mljevenim mesom

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodajte mljeveno meso, mladi luk, mrkvu, đumbir, bijeli luk, worcestershire sos, ulje od susama i 1/4 male kašike soli. Izmiješajte i ostavite sa strane.

Korak 2

U drugu zdjelu dodajte brašno, gustin, prašak za pecivo i 1/4 male kašike soli. Izmiješajte a zatim dodajte grčki jogurt. Miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.

Korak 3

Tijesto podijelite na 8 jednakih dijelova i zatim oblikujte loptice.

Korak 4

Pokrijte ih plastičnom folijom da se ne osuše.

Korak 5

Svaku lopticu razvaljajte tako da bude dijametra oko 10 cm.

Korak 6

Stavite fil na sredinu, a zatim zatvorite borajući tijesto. Dno dumplinga premažite sa malo vode a zatim pospite sa susamom.

Korak 7

U dubokoj tavi zagrijte 2 kašike maslinovog ulja. Dodajte dumplinge u tavu, pazeći da se ne dodiruju.

Korak 8

Nastavite kuhati nekoliko minuta dok dno ne porumeni.

Korak 9

Sada pažljivo dodajte vruću vodu tako da 1/3 dumplinga bude pod vodom, poklopite i nastavite kuhati 8-10 minuta.

Korak 10

Skinite sa kola i poslužite sa mladim lukom ili vlascem.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!