- Kuhinja: Italijanska
- Težina: Lagano

-
Priprema5 min
-
Kuhanje25 min
-
Broj osoba2
Farinata od slanutka pripremljena u fritezi na vrući zrak je jednostavan, veganski i bezglutenski specijalitet italijanske kuhinje.
Napravljena od svega nekoliko sastojaka – brašna od slanutka, maslinovog ulja, vode i začina – idealna je kao predjelo, međuobrok ili lagani obrok.
Savršeno se kombinuje s ružmarinom, ali lako je prilagoditi svom ukusu dodatkom luka, origana ili žalfije. Spremna za 30 minuta, bez komplikacija i bez pećnice!
Pa šta kažete, hoćemo li zajedno pripremiti ovu ukusnu farinatu od slanutka u fritezi na vrući zrak?
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodajte vodu, ulje i soli po želji. Izmiješajte.
Postepeno dodajite brašno od slanutka, miješajući kako se ne bi stvorile grudvice. Miješajte dok ne dobijete polutekuće tijesto a zatim ga ostavite da odstoji 10 minuta.
Po želji dodajte svježeg ružmarina i izmiješajte.
Stavite papir za pečenje s podignutim rubovima u košaricu friteze na vrući zrak i ulijte tijesto. Umetnite košaricu i pecite na 180°C 25 minuta.
Kada se ispeče, izvadite farinatu, izrežite je i uživajte dok je još vruća ili na sobnoj temperaturi. Prijatno!
Farinata iz friteze na vrući zrak
Sastojci
Follow The Directions

U zdjelu dodajte vodu, ulje i soli po želji. Izmiješajte.

Postepeno dodajite brašno od slanutka, miješajući kako se ne bi stvorile grudvice. Miješajte dok ne dobijete polutekuće tijesto a zatim ga ostavite da odstoji 10 minuta.

Po želji dodajte svježeg ružmarina i izmiješajte.

Stavite papir za pečenje s podignutim rubovima u košaricu friteze na vrući zrak i ulijte tijesto. Umetnite košaricu i pecite na 180°C 25 minuta.

Kada se ispeče, izvadite farinatu, izrežite je i uživajte dok je još vruća ili na sobnoj temperaturi. Prijatno!