Farinata iz friteze na vrući zrak

Farinata iz friteze na vrući zrak
  • Priprema
    5 min
  • Kuhanje
    25 min
  • Broj osoba
    2

Farinata od slanutka pripremljena u fritezi na vrući zrak je jednostavan, veganski i bezglutenski specijalitet italijanske kuhinje.

Napravljena od svega nekoliko sastojaka – brašna od slanutka, maslinovog ulja, vode i začina – idealna je kao predjelo, međuobrok ili lagani obrok.

Savršeno se kombinuje s ružmarinom, ali lako je prilagoditi svom ukusu dodatkom luka, origana ili žalfije. Spremna za 30 minuta, bez komplikacija i bez pećnice!

Pa šta kažete, hoćemo li zajedno pripremiti ovu ukusnu farinatu od slanutka u fritezi na vrući zrak?

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodajte vodu, ulje i soli po želji. Izmiješajte.

Korak 2

Postepeno dodajite brašno od slanutka, miješajući kako se ne bi stvorile grudvice. Miješajte dok ne dobijete polutekuće tijesto a zatim ga ostavite da odstoji 10 minuta.

Korak 3

Po želji dodajte svježeg ružmarina i izmiješajte.

Korak 4

Stavite papir za pečenje s podignutim rubovima u košaricu friteze na vrući zrak i ulijte tijesto. Umetnite košaricu i pecite na 180°C 25 minuta.

Korak 5

Kada se ispeče, izvadite farinatu, izrežite je i uživajte dok je još vruća ili na sobnoj temperaturi. Prijatno!

Pogledajte još