-
Priprema15 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Luk i bijeli luk sitno isjeckati.
U dubljoj posudi zagrijati maslinovo ulje, dodati luk i bijeli luk.
Pržiti oko 1 minute, a zatim dodati rižu. Nakon toga pržiti još oko 2 minute uz povremeno miješanje.
Dodati so, biber, majčinu dušicu i vodu. Kuhati na laganoj vatri oko 20 minuta. Kuhanoj riži dodati pavlaku i izmiješati.
File oslića začiniti biberom i soli.
U tavi zagrijati ulje.
Dodati file oslića. Peći oko 3-4 minute s obje strane.
Pred kraj pečenja dodati maslac i sok od limuna.
Na tanjir servirati rižu, preko staviti file oslića i poslužiti.
File oslića s rižom
Sastojci
Follow The Directions
Luk i bijeli luk sitno isjeckati.
U dubljoj posudi zagrijati maslinovo ulje, dodati luk i bijeli luk.
Pržiti oko 1 minute, a zatim dodati rižu. Nakon toga pržiti još oko 2 minute uz povremeno miješanje.
Dodati so, biber, majčinu dušicu i vodu. Kuhati na laganoj vatri oko 20 minuta. Kuhanoj riži dodati pavlaku i izmiješati.
File oslića začiniti biberom i soli.
U tavi zagrijati ulje.
Dodati file oslića. Peći oko 3-4 minute s obje strane.
Pred kraj pečenja dodati maslac i sok od limuna.
Na tanjir servirati rižu, preko staviti file oslića i poslužiti.