-
Priprema20 min
-
Kuhanje25 min
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodajte brašno, kvasac i šećer. Izmiješajte.
U drugu zdjelu dodajte pire od bundeve, jaje, so, kurkumu, ekstra djevičansko maslinovo ulje i toplo mlijeko. Izmiješajte.
Sada dodajite miješajući malo po malo brašna u smjesu. Trebali biste dobiti glatko tijesto.
Tijesto pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže na toplom mjestu dok se ne udvostruči. To će trajati otprilike 90 minuta.
Nakon što tijesto nadođe, prebacite ga u tepsiju prečnika 30 cm, dobro podmazanu maslinovim uljem.
Ostavite focacciu sa se nadolazi još 20 minuta. Zatim po površini rasporedite svježi ružmarin.
Pecite na 180°C, oko 25 minuta.
Focaccia od bundeve i ružmarina
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodajte brašno, kvasac i šećer. Izmiješajte.
U drugu zdjelu dodajte pire od bundeve, jaje, so, kurkumu, ekstra djevičansko maslinovo ulje i toplo mlijeko. Izmiješajte.
Sada dodajite miješajući malo po malo brašna u smjesu. Trebali biste dobiti glatko tijesto.
Tijesto pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže na toplom mjestu dok se ne udvostruči. To će trajati otprilike 90 minuta.
Nakon što tijesto nadođe, prebacite ga u tepsiju prečnika 30 cm, dobro podmazanu maslinovim uljem.
Ostavite focacciu sa se nadolazi još 20 minuta. Zatim po površini rasporedite svježi ružmarin.
Pecite na 180°C, oko 25 minuta.
Ocijeni