-
Priprema15 min
-
Kuhanje20 min
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati toplu vodu, kavasac i šećer. Izmiješati.
Sačekati par minuta da se kvasac aktivira.
Dodati brašno, so i 60 ml maslinovog ulja.
Miješati dok ne dobijete glatko elastično tijesto.
Zdjelu pokriti plastičnom folijom i ostaviti na toplom mjestu dok se tijesto ne udvostruči.
Pekač podmazati s 2-3 kašike maslinovog ulja.
Tijesto prebaciti u pekač, rukama ga ravnomjerno rasporediti i pokriti plastičnom folijom. Ostaviti da nadolazi 30-40 minuta.
Tijelo pouljiti preostalim maslinovim uljem, prstima na tijestu napraviti udubljenja i preko ravnomjerno rasporediti suhi paradajz, masline i ružmarin.
Peći na 200°C, 20-25 minuta.
Focaccia sa suhim paradajzom, maslinama i ružmarinom
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati toplu vodu, kavasac i šećer. Izmiješati.
Sačekati par minuta da se kvasac aktivira.
Dodati brašno, so i 60 ml maslinovog ulja.
Miješati dok ne dobijete glatko elastično tijesto.
Zdjelu pokriti plastičnom folijom i ostaviti na toplom mjestu dok se tijesto ne udvostruči.
Pekač podmazati s 2-3 kašike maslinovog ulja.
Tijesto prebaciti u pekač, rukama ga ravnomjerno rasporediti i pokriti plastičnom folijom. Ostaviti da nadolazi 30-40 minuta.
Tijelo pouljiti preostalim maslinovim uljem, prstima na tijestu napraviti udubljenja i preko ravnomjerno rasporediti suhi paradajz, masline i ružmarin.
Peći na 200°C, 20-25 minuta.