-
Priprema20 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Gazpacho! Klasik španske kuhinje - hladna supa od svježeg paradajza i povrća... Da li ste je jeli ranije? Sviđa li vam se?
Paradajz, luk i papriku izrezati na manje komade, a limun iscjediti.
Povrće dodati u blender zajedno sa sokom od limuna, soli, kuminom, čili prahom, uljem i vodom.
Na početku miješati na najmanjoj brzini, a završti s najvećom.
Supu procjediti u zdjelu. Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da odstoji u frižideru 3-4 sata.
Gazpacho sipati u manje zdjele. U svaku zdjelu dodati malo feta sira i balzamiko sirćeta.
Gazpacho
Sastojci
Follow The Directions
Gazpacho! Klasik španske kuhinje - hladna supa od svježeg paradajza i povrća... Da li ste je jeli ranije? Sviđa li vam se?
Paradajz, luk i papriku izrezati na manje komade, a limun iscjediti.
Povrće dodati u blender zajedno sa sokom od limuna, soli, kuminom, čili prahom, uljem i vodom.
Na početku miješati na najmanjoj brzini, a završti s najvećom.
Supu procjediti u zdjelu. Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da odstoji u frižideru 3-4 sata.
Gazpacho sipati u manje zdjele. U svaku zdjelu dodati malo feta sira i balzamiko sirćeta.