Gratinirano povrće

Gratinirano povrće
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    6

Gratinirano pečeno povrće je ukusan i jednostavan prilog ili predjelo, idealno za bilo koje godišnje doba. Mi smo koristili paradajz, tikvice, patlidžane, papriku, mrkvu i luk! U zavisnosti od sezone, povrće može varirati.
Odlični su i bundeva, karfiol, artičoke, gljive. Ukratko, ne ustručavajte se koristiti svoje omiljeno povrće! Javite nam u komentarima da li ćete probati gratinirano povrće iz pećnice i šta mislite, mi smo sigurni da će vas osvojiti.

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodajte krušne mrvice, mljevene bademe, naribani parmezan, paradajz sos, so i maslinovo ulje. Dobro izmiješajte.

Korak 2

Povrće poredajte bez preklapanja na plehove obložene papirom za pečenje, a zatim ga obilno prekrijte krušnim mrvicama.

Korak 3

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta, aktivirajući funkciju roštilja 5 minuta prije vađenja iz pećnice.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!