-
Priprema25 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba2
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati sok i koricu od limuna, maslinovo ulje, javorov sirup, senf, so, biber, papriku i bijeli luk. Izmiješati.
Pileći file dodati u marninadu.
Ostaviti da se marinira najmanje 20 minuta.
Zagrijati roštilj.
Peći pileći file s jedne strane 5-6 minuta. Okrenuti i peći još 5-10 minuta. Unutrašnja temperatura pilećeg filea treba biti oko 75°C.
Ostaviti pileći file da odmori 10 minuta.
Izrezati i poslužiti.
Grilovani pileći file
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati sok i koricu od limuna, maslinovo ulje, javorov sirup, senf, so, biber, papriku i bijeli luk. Izmiješati.
Pileći file dodati u marninadu.
Ostaviti da se marinira najmanje 20 minuta.
Zagrijati roštilj.
Peći pileći file s jedne strane 5-6 minuta. Okrenuti i peći još 5-10 minuta. Unutrašnja temperatura pilećeg filea treba biti oko 75°C.
Ostaviti pileći file da odmori 10 minuta.
Izrezati i poslužiti.