Gulaš iz pećnice s knedlama

Gulaš iz pećnice s knedlama
  • Priprema
    25 min
  • Kuhanje
    2,5 h
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pećnicu zagrijati na 160°C.

Korak 2

U šerpi (koja može i u pećnicu) zagrijati 2 kašike maslinovog ulja.

Korak 3

Dodati juneći vrat, 2 male kašike soli i biber. Pržiti 5-6 minuta, dok meso ne dobije boju sa svih strana.

Korak 4

Meso izvaditi na tanjir i ostaviti po strani.

Korak 5

U šerpu dodati preostale 2 kašike maslinovog ulja i luk. Pržiti 2-3 minute, a zatim dodati 30 g brašna i majčinu dušicu. Izmiješati.

Korak 6

Senf dodati u manju zdjelu s nekoliko kašika vode i izmiješati.

Korak 7

Zatim dodati u šerpu vodu, senf i goveđu kocku za supu. Izmiješati.

Korak 8

Kada zavri dodati i meso. Izmiješati.

Korak 9

Poklopiti i ubaciti u pećnicu.

Korak 10

Kuhati 2,5 h.

Korak 11

Knedle: U zdjelu dodati 240 g brašna, prašak za pecivo, otoljeni maslac, mlijeko i 1/4 male kašike soli. Izmiješati.

Korak 12

Izvaditi gulaš, a temperaturu povećati na 200°C.

Korak 13

Uz pomoć kašika vaditi smjesu za knedle i redati po gulašu.

Korak 14

Vratiti nazad u pećnicu, bez poklopca i kuhati još 20 minuta.

Korak 15

Izvaditi iz pećnice i poslužiti.

Pogledajte još