-
Priprema10 min
-
Kuhanje35 min
Hljeb od crvene leće je odlična zamjena za hljeb ukoliko želite da smršate. Leća je prepuna minerala, vlakana i proteina. Za ovaj hljeb vam nije potrebno brašno, a možete ga vrlo brzo napraviti i uprkos malom broju kalorija, dugo ćete se osjećati sitim.
Koraci
U zdjelu dodajte ocijeđenu crvenu leću, so, maslinovo ulje, prašak za pecivo, gustin, psyllium ljuspice i vodu.
Izmiksajte uz pomoć štapnog miksera.
Pekač za hljeb obložite papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite smjesu od crvene leće.
Pecite na 200°C, 35 minuta.
Sačekajte da se malo ohladi i poslužite.
Hljeb od crvene leće i psyllium ljuspica
Follow The Directions
U zdjelu dodajte ocijeđenu crvenu leću, so, maslinovo ulje, prašak za pecivo, gustin, psyllium ljuspice i vodu.
Izmiksajte uz pomoć štapnog miksera.
Pekač za hljeb obložite papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite smjesu od crvene leće.
Pecite na 200°C, 35 minuta.
Sačekajte da se malo ohladi i poslužite.
Ocijeni