
-
Priprema10 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba2
Hrskavi sendvič sa jajetom je savršen dokaz da doručak ne mora biti komplikovan da bi bio poseban.
Hrskavi tost, topljeni cheddar i mozzarella,šunka i jaje koje se lagano peče u sredini — svaki zalogaj je prava mala utjeha.
Ovaj sendvič je idealan za vikend doručak, kasni brunch ili dane kada želiš nešto brzo, a zasitno. Jednostavan za pripremu, gotov za manje od 30 minuta i savršen za cijelu porodicu.
Sastojci
Koraci
Na radnu površinu stavite 2 kriške tost hljeba.
Na svaku krišku hljeba stavite po jedan list cheddar sira, zatim stavite dvije kriške šunke a preko stavite još jedan list cheddar sira.
Druge dvije kriške tost hljeba, udubite tako što ćete pritisnuti čašom.
Stavite ih preko sira, sa udubljenom stranom okrenutom prema gore.
Namažite majonezom, a u udubljenja dodajte po jedno jaje. Začinite solju i biberom.
Oko jajeta rasporedite naribanu mozzarelu.
Na žumanjku uz pomoć čačkalice napravite rupice.
Sendviče prebacite na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C, 10-15 minuta. Poslužite toplo. Prijatno!
Hrskavi sendvič sa jajetom
Sastojci
Follow The Directions
Na radnu površinu stavite 2 kriške tost hljeba.
Na svaku krišku hljeba stavite po jedan list cheddar sira, zatim stavite dvije kriške šunke a preko stavite još jedan list cheddar sira.
Druge dvije kriške tost hljeba, udubite tako što ćete pritisnuti čašom.
Stavite ih preko sira, sa udubljenom stranom okrenutom prema gore.
Namažite majonezom, a u udubljenja dodajte po jedno jaje. Začinite solju i biberom.
Oko jajeta rasporedite naribanu mozzarelu.
Na žumanjku uz pomoć čačkalice napravite rupice.
Sendviče prebacite na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C, 10-15 minuta. Poslužite toplo. Prijatno!

