- Kuhinja: Turska
- Težina: Srednje
-
Priprema30 min
-
Kuhanje1 h
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Kriške patlidžana posliti i sačekati 15 minuta.
Posušiti kuhinjskim papirom i ispržiti na suncokretovom ulju.
U zdjelu dodati mljeveno meso, krušne mrvice, 1 malu kašiku soli, biber, papriku, jaje i sodu.
Izmiješati i podjeliti na 12 jednakih dijelova. Oblikovati kofte.
Pržiti na istom ulju, na kojem ste pržili patlidžan, oko 1 minute s obje strane.
Na radnu površinu staviti krišku patlidžana, zatim koftu i urolati.
Redati u pekač.
U svaki ubosti po jednu čačkalicu.
Na čačkalicu nabosti komad zelene paprike babure i po jedan pikolo paradajz.
U zdjelu dodati paradajz pastu i vruću vodu. Izmiješati.
Preliti preko islim kebaba.
Peći na 170°C, 35-40 minuta.
Islim kebab poslužiti uz kuhanu rižu.
Islim kebab
Sastojci
Follow The Directions
Kriške patlidžana posliti i sačekati 15 minuta.
Posušiti kuhinjskim papirom i ispržiti na suncokretovom ulju.
U zdjelu dodati mljeveno meso, krušne mrvice, 1 malu kašiku soli, biber, papriku, jaje i sodu.
Izmiješati i podjeliti na 12 jednakih dijelova. Oblikovati kofte.
Pržiti na istom ulju, na kojem ste pržili patlidžan, oko 1 minute s obje strane.
Na radnu površinu staviti krišku patlidžana, zatim koftu i urolati.
Redati u pekač.
U svaki ubosti po jednu čačkalicu.
Na čačkalicu nabosti komad zelene paprike babure i po jedan pikolo paradajz.
U zdjelu dodati paradajz pastu i vruću vodu. Izmiješati.
Preliti preko islim kebaba.
Peći na 170°C, 35-40 minuta.
Islim kebab poslužiti uz kuhanu rižu.