Juneći but sa šampinjonima

Juneći but sa šampinjonima
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    3 h 30 min
  • Broj osoba
    8

Sastojci

Koraci

Korak 1

Izrezani juneći but začinite sa biberom, soli i dimljenom paprikom.

Korak 2

U dubokoj tavi zagrijte ulje, dodajte meso i pržite na visokoj temperaturi dok ne porumeni sa svih strana.

Korak 3

Meso izvadite na tanjir i ostavite po strani, a u istu tavu dodajte maslac.

Korak 4

Kada se maslac otopi, dodajte šampinjone i pržite na srednje jakoj temperaturi, dok ne počnu rumeniti 7-8 minuta.

Korak 5

Šampinjone izvadite na tanjir i ostavite po strani, a u istu tavu dodajte isjeckani luk. Pržite 3-4 minute.

Korak 6

Zatim dodajte goveđi temeljac, javorov sirup, ketchup i rižino sirće. Izmiješajte.

Korak 7

Nakon što zavri, vratite meso i šampinjone nazad u tavu.

Korak 8

Pokrijte i kuhajte na niskoj temperaturi 2-3 sata ili dok meso ne omekša, povremeno okrećući meso. Po potrebi možete dodati još goveđeg temeljca.

Korak 9

Pred kraj kuhanja dodajte čili papričice i peršun. Pokrijte i kuhajte još 5 minuta.

Korak 10

Poslužite sa pireom od krompira. Prijatno!

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!