-
Priprema15 min
-
Kuhanje3 h 30 min
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
Izrezani juneći but začinite sa biberom, soli i dimljenom paprikom.
U dubokoj tavi zagrijte ulje, dodajte meso i pržite na visokoj temperaturi dok ne porumeni sa svih strana.
Meso izvadite na tanjir i ostavite po strani, a u istu tavu dodajte maslac.
Kada se maslac otopi, dodajte šampinjone i pržite na srednje jakoj temperaturi, dok ne počnu rumeniti 7-8 minuta.
Šampinjone izvadite na tanjir i ostavite po strani, a u istu tavu dodajte isjeckani luk. Pržite 3-4 minute.
Zatim dodajte goveđi temeljac, javorov sirup, ketchup i rižino sirće. Izmiješajte.
Nakon što zavri, vratite meso i šampinjone nazad u tavu.
Pokrijte i kuhajte na niskoj temperaturi 2-3 sata ili dok meso ne omekša, povremeno okrećući meso. Po potrebi možete dodati još goveđeg temeljca.
Pred kraj kuhanja dodajte čili papričice i peršun. Pokrijte i kuhajte još 5 minuta.
Poslužite sa pireom od krompira. Prijatno!
Juneći but sa šampinjonima
Sastojci
Follow The Directions
Izrezani juneći but začinite sa biberom, soli i dimljenom paprikom.
U dubokoj tavi zagrijte ulje, dodajte meso i pržite na visokoj temperaturi dok ne porumeni sa svih strana.
Meso izvadite na tanjir i ostavite po strani, a u istu tavu dodajte maslac.
Kada se maslac otopi, dodajte šampinjone i pržite na srednje jakoj temperaturi, dok ne počnu rumeniti 7-8 minuta.
Šampinjone izvadite na tanjir i ostavite po strani, a u istu tavu dodajte isjeckani luk. Pržite 3-4 minute.
Zatim dodajte goveđi temeljac, javorov sirup, ketchup i rižino sirće. Izmiješajte.
Nakon što zavri, vratite meso i šampinjone nazad u tavu.
Pokrijte i kuhajte na niskoj temperaturi 2-3 sata ili dok meso ne omekša, povremeno okrećući meso. Po potrebi možete dodati još goveđeg temeljca.
Pred kraj kuhanja dodajte čili papričice i peršun. Pokrijte i kuhajte još 5 minuta.
Poslužite sa pireom od krompira. Prijatno!
Ocijeni