-
Priprema15 min
-
Kuhanje2 h
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
Luk, celer i mrkvu izrezati na veće komade.
U šerpi otopiti maslac. Dodati meso.
Pržiti meso sa svih strana dok ne dobije boju, a zatim mu dodati povrće, vodu i začine.
Pokriti i kuhati na laganoj vatri oko 90 minuta.
Izvaditi meso, ostaviti da se malo ohladi a zatim izrezati na kriške.
Dok čekate da se meso ohladi, uz pomoć štapnog miksera, izmiksati povrće koje se nalazi u šerpi.
Izrezano meso vratiti nazad u umak i kuhati još 10 - 15 minuta.
Poslužiti uz krompir.
Juneći but u umaku od povrća
Sastojci
Follow The Directions
Luk, celer i mrkvu izrezati na veće komade.
U šerpi otopiti maslac. Dodati meso.
Pržiti meso sa svih strana dok ne dobije boju, a zatim mu dodati povrće, vodu i začine.
Pokriti i kuhati na laganoj vatri oko 90 minuta.
Izvaditi meso, ostaviti da se malo ohladi a zatim izrezati na kriške.
Dok čekate da se meso ohladi, uz pomoć štapnog miksera, izmiksati povrće koje se nalazi u šerpi.
Izrezano meso vratiti nazad u umak i kuhati još 10 - 15 minuta.
Poslužiti uz krompir.