Juneći but u umaku od povrća

Juneći but u umaku od povrća
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    2 h
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

Luk, celer i mrkvu izrezati na veće komade.

Korak 2

U šerpi otopiti maslac. Dodati meso.

Korak 3

Pržiti meso sa svih strana dok ne dobije boju, a zatim mu dodati povrće, vodu i začine.

Korak 4

Pokriti i kuhati na laganoj vatri oko 90 minuta.

Korak 5

Izvaditi meso, ostaviti da se malo ohladi a zatim izrezati na kriške.

Korak 6

Dok čekate da se meso ohladi, uz pomoć štapnog miksera, izmiksati povrće koje se nalazi u šerpi.

Korak 7

Izrezano meso vratiti nazad u umak i kuhati još 10 - 15 minuta.

Korak 8

Poslužiti uz krompir.

Pogledajte još