Juneći curry

Juneći curry
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    55 min
  • Broj osoba
    8

Sastojci

Koraci

Korak 1

U šerpi zagrijte ulje na srednje jakoj temperaturi.

Korak 2

Zatim dodajte juneći vrat izrezan na kocke i pržite oko 2 minute, dok ne porumene sa svih strana.

Korak 3

Izvadite meso na tanjir.

Korak 4

U istu šerpu dodajte luk i dinstajte 7-8 minuta, dok luk ne omekša.

Korak 5

Dodajte bijeli luk i dinstajte još 30 sekundi.

Korak 6

Dodajte mrkvu i krompir, dinstajte još 1 minutu.

Korak 7

Vratite juneći vrat nazad u šerpu i ulijte vodu.

Korak 8

Dodajte naribanu jabuku, Worcestershire sos, Ketchup i med.

Korak 9

Izmiješajte, pokrijte poklopcem i kuhajte 20-30 minuta uz povremeno miješanje.

Korak 10

Pjenu koja se pojavi tokom kuhanja skinite.

Korak 11

Kada krompir bude kuhan, dodajte curry pastu i po želji bibera i soli. Izmiješajte i kuhajte na niskoj temperaturi još 15 minuta. Poslužite uz rižu. Prijatno!

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!