-
Priprema20 min
-
Kuhanje55 min
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
U šerpi zagrijte ulje na srednje jakoj temperaturi.
Zatim dodajte juneći vrat izrezan na kocke i pržite oko 2 minute, dok ne porumene sa svih strana.
Izvadite meso na tanjir.
U istu šerpu dodajte luk i dinstajte 7-8 minuta, dok luk ne omekša.
Dodajte bijeli luk i dinstajte još 30 sekundi.
Dodajte mrkvu i krompir, dinstajte još 1 minutu.
Vratite juneći vrat nazad u šerpu i ulijte vodu.
Dodajte naribanu jabuku, Worcestershire sos, Ketchup i med.
Izmiješajte, pokrijte poklopcem i kuhajte 20-30 minuta uz povremeno miješanje.
Pjenu koja se pojavi tokom kuhanja skinite.
Kada krompir bude kuhan, dodajte curry pastu i po želji bibera i soli. Izmiješajte i kuhajte na niskoj temperaturi još 15 minuta. Poslužite uz rižu. Prijatno!
Juneći curry
Sastojci
Follow The Directions
U šerpi zagrijte ulje na srednje jakoj temperaturi.
Zatim dodajte juneći vrat izrezan na kocke i pržite oko 2 minute, dok ne porumene sa svih strana.
Izvadite meso na tanjir.
U istu šerpu dodajte luk i dinstajte 7-8 minuta, dok luk ne omekša.
Dodajte bijeli luk i dinstajte još 30 sekundi.
Dodajte mrkvu i krompir, dinstajte još 1 minutu.
Vratite juneći vrat nazad u šerpu i ulijte vodu.
Dodajte naribanu jabuku, Worcestershire sos, Ketchup i med.
Izmiješajte, pokrijte poklopcem i kuhajte 20-30 minuta uz povremeno miješanje.
Pjenu koja se pojavi tokom kuhanja skinite.
Kada krompir bude kuhan, dodajte curry pastu i po želji bibera i soli. Izmiješajte i kuhajte na niskoj temperaturi još 15 minuta. Poslužite uz rižu. Prijatno!
Ocijeni