
-
Priprema15 min
-
Kuhanje2 h 30 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
U šerpi zagrijte ulje.
Dodajte meso i prižite nekoliko minuta ili dok ne porumeni sa svih strana.
Meso izvadite iz šerpe i ostavite po strani.
U istu šerpu dodajte luk, bijeli luk, paprike i mrkvu. Pržite 2-3 minute ili dok povrće ne porumeni.
Vratite meso nazad u šerpu. Dodajte so i brašno. Izmiješajte.
Poklopite, smanjite temperaturu na minimum i kuhajte oko 2 minute.
Zatim dodajte lovor, ajvar, origano, biber i vodu. Dobro izmiješajte.
Poklopite i kuhajte na niskoj temperaturi 2 sata. Nakon 2 sata, vaš gulaš je spreman za jelo. Uživajte sa svojim najmilijim. Prijatno!
Juneći gulaš
Sastojci
Follow The Directions

U šerpi zagrijte ulje.

Dodajte meso i prižite nekoliko minuta ili dok ne porumeni sa svih strana.

Meso izvadite iz šerpe i ostavite po strani.

U istu šerpu dodajte luk, bijeli luk, paprike i mrkvu. Pržite 2-3 minute ili dok povrće ne porumeni.

Vratite meso nazad u šerpu. Dodajte so i brašno. Izmiješajte.

Poklopite, smanjite temperaturu na minimum i kuhajte oko 2 minute.

Zatim dodajte lovor, ajvar, origano, biber i vodu. Dobro izmiješajte.

Poklopite i kuhajte na niskoj temperaturi 2 sata. Nakon 2 sata, vaš gulaš je spreman za jelo. Uživajte sa svojim najmilijim. Prijatno!