-
Priprema15 min
-
Kuhanje2 h
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
Meso začiniti biberom i soli.
U šerpi zagrijati suncokretovo ulje.
Dodati meso i pržiti dok ne dobije boju sa svih strana.
Smanjiti temperaturu.
Dodati paradajz pastu, bijeli luk u granulama i maslac. Izmiješati.
Kada se maslac otopi dodati brašno.
Kuhati uz miješanje oko 1 minute.
Dodati vodu. Izmiješati.
Nakon što zavri smanjiti temperaturu i kuhati oko 1 h i 15 minuta pokriveno.
Pojačati temperaturu i kuhati otkriveno još 30 minuta ili dok umak ne postane gust.
Zagrijati pećnicu na 220°C.
Krokete rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje.
Peći 20-25 minuta.
Krokete poslužiti s gulašom.
Ukoliko želite možete dodati i malo naribanog sira i svježeg začinskog bilja.
Juneći gulaš s kroketima
Sastojci
Follow The Directions
Meso začiniti biberom i soli.
U šerpi zagrijati suncokretovo ulje.
Dodati meso i pržiti dok ne dobije boju sa svih strana.
Smanjiti temperaturu.
Dodati paradajz pastu, bijeli luk u granulama i maslac. Izmiješati.
Kada se maslac otopi dodati brašno.
Kuhati uz miješanje oko 1 minute.
Dodati vodu. Izmiješati.
Nakon što zavri smanjiti temperaturu i kuhati oko 1 h i 15 minuta pokriveno.
Pojačati temperaturu i kuhati otkriveno još 30 minuta ili dok umak ne postane gust.
Zagrijati pećnicu na 220°C.
Krokete rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje.
Peći 20-25 minuta.
Krokete poslužiti s gulašom.
Ukoliko želite možete dodati i malo naribanog sira i svježeg začinskog bilja.